Vereniging voor Pianotechnici Nederland

Vereniging voor Pianotechnici Nederland

Lettertype vergroten Lettertype verkleinen Lettertype reset

CPT certificaat

Informatie voor de consument

 

Piano’s en vleugels komen alleen goed tot hun recht als ze vakkundig gestemd zijn.  U als pianoliefhebber heeft er dus alle belang bij dat uw instrument door een goede pianostemmer gestemd wordt.

Pianostemmen is een heel mooi vak maar niet gemakkelijk en vaak ernstig onderschat. Het vergt veel scholing, studie en oefening voordat je een volwaardige pianostemmer bent.

Toch is dit vak niet beschermd. Iedereen kan zich uitgeven als pianostemmer.

Het is voor u dan ook niet gemakkelijk om te weten wie van alle mogelijke pianostemmers echt vakbekwaam is.

Om u te helpen bij de keuze heeft de Vereniging voor Pianotechnici Nederland (VvPN) een stemexamen en het bijbehorende keurmerk “Certified Piano Tuner” (CPT) ontwikkeld. 

 

Dit examen is niet gemakkelijk en test de vaardigheden van de pianostemmer grondig.  Als de pianostemmer deze test met goed gevolg heeft afgelegd, heeft hij of zij bewezen een vakbekwame pianostemmer te zijn en heeft daarmee het recht het CPT keurmerk te voeren. Het stemexamen voor VvPN leden is precies gelijk aan het stemexamen, dat de eindexamenleerlingen van de opleiding pianotechniek moeten afleggen.

Voor u als pianoliefhebber biedt een stemmer, die het CPT keurmerk voert, de garantie, dat uw instrument bij hem of haar in goede handen is.

De volledige lijst met VvPN leden vind u hier De leden met het CPT certificaat herkent u aan CPT logo.