Vereniging voor Pianotechnici Nederland

Vereniging voor Pianotechnici Nederland

Lettertype vergroten Lettertype verkleinen Lettertype reset

Forumregels

Reglement voor het forum van www.VvPN.nl

Door deel te nemen op dit forum ga je automatisch akkoord met onderstaande regels.
De bedoeling is dat het leuk en leerzaam blijft op dit forum. Om dat zo goed mogelijk te laten slagen worden hieronder een aantal regels genoemd. Overtreding van deze regels kan je een waarschuwing opleveren.
 1. Elke vorm van discriminatie op grond van huidskleur, geslacht, seksuele voorkeur, enz. is absoluut verboden.
 2. Grof taalgebruik, zoals vloeken, beledigingen, en dergelijke, is niet toegestaan.
 3. Als iemand net begint en nog niet zoveel kennis heeft, maak hem of haar dan niet belachelijk op het forum.
 4. "Bashing” wordt niet getolereerd.
 5. Elke vorm van reclame voor je eigen of andermans commerciële activiteiten of websites is verboden. Dus geen links naar (eigen) sites. Dit geldt ook voor een eventueel onderschrift en voor een link naar een website in je profiel. Dit soort berichten of verwijzingen worden zonder commentaar verwijderd.
 6. Als je iets leuks hebt ontdekt, kun je dat gewoon beschrijven, ook als het geld kost. Maar als je echt enthousiast iets verkeerds gaat lopen aanprijzen, heb je iets uit te leggen.
 7. Elke vorm van spam via dit forum is verboden.
 8. Kwetsende afbeeldingen, porno, en dergelijke zijn, in welke vorm dan ook, verboden.
 9. Illegale software, warez, cracks, enz. mogen niet worden aangeboden en er mag ook niet naar worden gevraagd. Er is zat uitstekende gratis software, dus het illegaal gebruiken van vaak veel te dure programma's is volstrekt overbodig.
 10. Dit forum gaat over het werken met piano’s en vleugels. Daarom is het vragen naar of aanbieden van cd's, films, en dergelijke, waar copyright op zit, verboden.
 11. E-mailadressen, telefoonnummers, en dergelijke mogen alleen met uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar worden geplaatst.
 12. Een vraag mag maar op één plaats worden gesteld.
 13. Als je geen antwoord krijgt, wacht dan minstens 'n week voordat je je vraag weer naar boven brengt (bumpt).
 14. Geen hijacking. Een zijsprongetje is soms best leuk, maar in principe moet je je aan het onderwerp houden.
 15. Het is absoluut verboden je eigen vraag in de vraag van 'n ander te stellen. Ogenschijnlijk dezelfde vraag heeft heel vaak 'n andere achtergrond. Maak dus altijd 'n nieuwe vraag aan. Als je vraag écht helemaal hetzelfde zou zijn (wat vrijwel nooit zo is), is er geen enkele reden je vraag te stellen, want dan kun je gewoon meelezen met de oorspronkelijke vraagsteller. Aanvullende vragen bij de oorspronkelijke vraag, bijvoorbeeld omdat je iets niet begrijpt, zijn natuurlijk wel welkom.
 16. Als er geen goede aanleiding voor is, plaats dan geen reactie in 'n heel oud onderwerp.
 17. "M'n kleine neefje, die nog te klein is om te kunnen schrijven, heeft dat bericht verstuurd", is geen enkel excuus. Jij bent verantwoordelijk voor wat er via jouw account hier is geplaatst. Als je kleine neefje nog niet kan schrijven, zet je hem maar in de box.
 18. Een beheerder of moderator kan altijd 'n bericht verwijderen of wijzigen, als dit bericht op enige manier strijdig is met de bedoeling van dit forum. Van zo'n verwijdering of wijziging krijg je wel een bericht, tenzij het overduidelijk is dat het meteen verwijderd moet worden.Hiervan wordt mogelijk door betreffende moderator melding gemaakt bij het bestuur.
Dit reglement kan op elk moment worden aangepast. 
Dat zal tijdens de ledenvergadering worden meegedeeld.
Maar nogmaals: dit soort regels zijn er alleen om enigszins ingedekt te zijn tegen de enkeling die zich niet weet te gedragen op het forum. Bij normaal gebruik van het forum zul je geen enkele last van deze regels hebben.