Vereniging voor Pianotechnici Nederland

Vereniging voor Pianotechnici Nederland

Lettertype vergroten Lettertype verkleinen Lettertype reset

Vereniging voor Pianotechnici Nederland

 

De Vereniging voor Pianotechnici Nederland is opgericht in 1995. Zij heeft leden in Nederland en België. Het lidmaatschap staat open voor personen, die beroepsmatig als pianotechnicus werkzaam zijn of zijn geweest, en voor leerlingen van een erkende vakopleiding.
De VvPN streeft ernaar de technische kwaliteiten van pianostemmers en pianotechnici te vergroten. Dit probeert zij op verschillende manieren te bereiken. Lees meer hierover bij "Over de VvPN".

Laatste Nieuws:

Wijziging stage periodes HMC

Het HMC liet onlangs het volgende weten aan medewerkers van stagebedrijven:

"Amsterdam 3 juni 2018.

Volgend jaar gaat bij de opleiding Pianotechniek de verdeling van het aantal dagen school versus stage veranderen.
Bij het eerste leerjaar verandert er niets, dus alleen in de vierde periode gaan de leerlingen 1 dag stagelopen.
Bij het tweede leerjaar gaat de leerling in de eerste en de tweede periode 1 dag stagelopen, in de derde en de vierde periode 2 dagen.
Bij het derde leerjaar gaat de leerling in de eerste periode 1 dag stagelopen, in de tweede periode 4 of 5 dagen en in de derde en vierde periode 2 dagen.
De grote verandering zit dus in het derde jaar. In de eerste periode gaat de leerling 3 dagen naar school, daar ligt het accent op het vleugelmechaniek (theoretisch en praktisch). Aan het eind van die periode heeft de leerling genoeg basis om in de tweede periode (blokstage van 4 of 5 dagen per week) een vleugel te reviseren/repareren. In de derde en vierde periode heeft de leerling 2 dagen school en gaat twee dagen op stage.
De leerling kan in het derde leerjaar kiezen voor verschillende stagebedrijven. In de tweede periode (19 november 2018 t/m 1 februari 2019) kan de leerling er eventueel ook voor kiezen om in het buitenland stage te lopen. De leerling kan voor een buitenlandstage een Erasmus+ beurs aanvragen. Ook kan de leerling de tweede periode stage lopen bij een pianobedrijf waar een vleugel gerepareerd moet worden. Het wordt dus voor de leerling een heel intensieve periode waarin veel geleerd kan worden. Wanneer jullie het zien zitten om een leerling te begeleiden in deze periode zou ik dat graag via mail van jullie horen.

Mochten er vragen zijn, laat het mij (Simon Jorritsma) dan horen."


Naar het nieuwsoverzicht